Αρχικη | ΤΥΠΟΣ | ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ | Τουρκοκυπριακός Τύπος, 27 Απριλίου 2012

Τουρκοκυπριακός Τύπος, 27 Απριλίου 2012

απο
Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Φεστιβάλ τουρισμού και πολιτισμού στα κατεχόμενα

 

 

Το λεγόμενο υπουργείο τουρισμού διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ τουρισμού και πολιτισμού, στα πλαίσια των προσπαθειών του για αύξηση του τουρισμού στα κατεχόμενα.

«Στόχος να υπάρξει η διαφορά», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της τ/κ εφημερίδας «Κίπρις» η οποία αναφέρεται σε δηλώσεις «εκπροσώπου» του λεγόμενου υπουργείου, ο οποίος είπε ότι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, που αρχίζει σήμερα στην κατεχόμενη Κερύνεια, τα καταστήματα θα μείνουν ανοικτά μέχρι αργά.


Είπε ακόμα ότι η τουριστική βιομηχανία έχει εδώ και τρία χρόνια παρουσιάσει θετικές ενδείξεις με τα περισσότερα ξενοδοχεία να είναι πλήρη.

 

Παραίτηση Κιουτσιούκ ζητά ο Γιοργκατζίογλου


Την παραίτηση του λεγόμενου πρωθυπουργού των κατεχομένων Ιρσέν Κιουτσιούκ ζήτησε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Οζκάν Γιοργκατζίογλου «πριν προκαλέσει περισσότερη ζημιά», όπως είπε.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», που τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμα υπό τον τίτλο «η κυβέρνηση πρέπει αμέσως να παραιτηθεί», ο Γιοργκατζίογλου δήλωσε ότι το κόμμα του δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και αναφέρθηκε σε έκθεση επιχειρηματιών που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες και ότι υπάρχει δωροδοκία.

 

Εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στα κατεχόμενα

 

Με τον τίτλο «Στους δρόμους την 1η Μαΐου», η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» γράφει σήμερα ότι οι τ/κ συντεχνίες Ντε-Βις, Τουρκ – Σεν, ΚΤΟΣ, ΚΤΑΜΣ και ΚΤΟΕΟΣ διοργανώνουν εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά.


Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος 36 οργανώσεις και τα κόμματα της «αντιπολίτευσης».


Μιλώντας εκ μέρους των διοργανωτών, ο Πρόεδρος της Ντεβ-Ις Μεχμέτ Σεϊς είπε ότι στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος και οι ΠΕΟ και η ΣΕΚ.


Κάλεσε όλους να δώσουν το παρών τους και να στείλουν το μήνυμα της ενότητας των εργαζομένων αλλά και της αντίθεσης για την ιδιωτικοποίηση που θα είναι εις βάρος των εργαζομένων.

Ο ΓΓ του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Ασίμ Ακάνσοϋ είπε ότι όλοι θα πρέπει να λάβουν μέρος και αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά υπάρχει ανάγκη για λύση, ενότητα και αγώνα.

 

 

 

 

 

 

Τα πανηγύρια για τη γεώτρηση προβάλλει ο τ/κ Τύπος

 

Ο σημερινός τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρεται στα πανηγύρια που έγιναν χθες στα κατεχόμενα για την έναρξη των εργασιών της γεώτρησης, στο κατεχόμενο χωριό Σύγκραση.

Οι εργασίες, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν 4 μήνες, θα διεξάγονται από την Ανώνυμη Εταιρία Τουρκικά Πετρέλαια, όπως προβλέπει λεγόμενη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι ο χώρος όπου τοποθετήθηκε η πλατφόρμα είχε σημαιοστολιστεί με σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.


Η «Χαλκίν Σεσί» θεωρεί τη χθεσινή μέρα ιστορική και αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ανεπίσημα οι Ε/κ πρότειναν στην Τουρκία συνεργασία για έρευνες πετρελαίου και ότι οι Τούρκοι τους παρέπεμψαν στις αρχές του ψευδοκράτους.


Η «Χαμπερντάρ» αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στο θέμα με τον πηχυαίο τίτλο «Η γεώτρηση της ελπίδας».


Η «Κίπρις», με τον τίτλο «Με το καλό», αναφέρει ότι άρχισαν επίσημα οι παράνομες εργασίες γεώτρησης.


«Έγινε η πρώτη γεώτρηση» είναι ο τίτλος της «Γενί Ντουζέν», η οποία αναφέρεται και στις δηλώσεις όλων των «επισήμων» που παρευρέθηκαν στα πανηγύρια.

 

Πηγή :ΚΥΠΕ

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 )

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Captcha
  • Αποστολή άρθρου Αποστολή άρθρου
  • Εμφάνιση εκτύπωσης Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Προβολη ως Plain Text Προβολη ως Plain Text

Tagged as:

Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο

0